Samen met de Buurtstudio vuil opruimen op Keep it Clean Day

Jaarlijks helpen steeds meer Rotterdammers mee met het opruimen van zwerfvuil tijdens de Keep It Clean Day, een landelijk initiatief tegen zwerfvuil. Keep It Clean Day is elk jaar op de 3e vrijdag in september.

Dit jaar vond deze dag plaats op vrijdag 15 september. Een record aantal deelnemers van 13.500 heeft de handen uit de mouwen gestoken. Samen met de moeders van de buurstudio hebben de kinderen van de groepen 7/8 het zwerfafval om- en rond de school opgeruimd. We vinden het belangrijk dat kinderen oog leren hebben voor hun omgeving en verantwoordelijk worden gemaakt voor een leefbare samenleving.

Onze stad schoon in één dag

De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdammers in een schone stad te laten wonen, werken, leren en recreëren. Toch wordt er jaarlijks zo’n 13.000 ton aan zwerfvuil van de straat gehaald. De stad heeft veel waardering voor de vele initiatieven die scholen, buurten en verenigingen zelf nemen om zwerfvuil tegen te gaan en hoopt ook tijdens de Keep It Clean Day op een groot aantal deelnemers. Samen gaan we voor een schoon Rotterdam. Niet alleen op de Keep It Clean Day, maar het hele jaar door.