Gruwelijk enge opening Kinderboekenweek en uitreiking Glazen Globe

Afgelopen vrijdag 6 oktober 2017 werd bij de opening van de Kinderboekenweek op OBS De Tuimelaar in Hoogvliet, de Glazen Globe, de prijs voor het beste geografische kinderboek, uitgereikt voor het boek ‘Hoe je een vulkaan kunt blussen’. Schrijfster Alda Berglind Egilsdóttir en illustratrice Wendy Panders hebben de prijs in ontvangst genomen van leerlingen van groep 7/8.

De jury van de Glazen Globe heeft unaniem ‘Hoe je een vulkaan kunt blussen’ verkozen tot beste boek. “Het boek is een spetterende ontdekkingsreis door de krochten van het IJslandse landschap en wonderlijke cultuur. De auteur heeft aan de hoge informatiedichtheid precies genoeg humor, zelfspot en nuchterheid toegevoegd. De winnares – een echte IJslandse – weet een sfeer te scheppen waarbij je de dampende grond kunt ruiken, het ongedierte kunt voelen, de lokale pot kunt proeven en de op kaarten weergegeven geografie bijna in het echt kunt ervaren. De geografische informatie wordt opgediend met een sausje van relevante folklore en een snufje mythologie. De illustraties van Wendy Panders zorgen bij alle onderwerpen een duidelijke, zowel inhoudelijke als humoristische, meerwaarde.”

Het was een gruwelijk enge dag. Alle juffen waren verkleed en ook de kinderen mochten verkleed naar school komen. Alle kinderen zijn voorgelezen door een onbekend persoon in een spiegel en er was een boekenmarkt. De komende week wordt er nog een voorleeswedstrijd gehouden en zijn er verschillende leuke activiteiten om kinderen het plezier voor lezen bij te brengen!